Thursday, December 9, 2010

PENTINGNYA ILMU SELEMPANG MERAH!!!!


salam semua.. lame aku taip dalam blog nie.. hahha... hurmm ok pk jap nak tulis ape??? hurmmm.... ok.. xtually nak cerita kat korg semua zaman skang nie penting sgt2 ilmu mempertahankan diri.. kita boleh lihat penjenayah sekarang ada dimana2.. byk berlaku kes seperti bunuh, rogol, rompak, samun dan sebagainye.. cube kite fikirkan, bagaimana jikalau berlaku pada kita?? adakah kita merelakan sahaja?? bagaimana jikalau tak terjadi pada kita tp terjadi pada org yg kita syg di depan mata kita?? adakah kita mahu berpeluk tubuh ataupu lari meninggalkan insan yg kita syg pada penjenayah itu??? fikirkan??


ada satu kes yg baru sahaja berlaku dimana satu rumah telah dipecah masuk oleh 2 org perompak, kebetulan didalam rumah itu ada sorg ibu dan anaknye berusia 12 tahun, setelah rumah mereka dirompak, salah seorg perompak telah memberi pilihan pada si ibu bahawa pilih mane 1 yg akan dirogol, samada si ibu sendiri ataupun anaknya berusia 12 tahun itu?? si ibu memilih bahawa dirinya yg diperkosa, diperkosa dihadapan anaknya sendiri... jadi wahai remaja sekalian jikalau perkara sebenigi berlaku pada keluarga kita adakah kite perlu diam dan menyorok?? adakah kite perlu mengharapkan bantuan polis yg akan tiba dalam masa 15 minit atau paling minimun 10 minit sedang jenayah yg dibuat hanya mengambil masa kurang dari 10 minit?? itupun jikalau kita dapat menelefon polis???


jadi bagaimana?? ape yg nak disampaikan disini adalah kita perlu memilih dan mencari ilmu mempertahankan diri yg betul seperti PERTUBUHAN SENI SILAT KUNTAU SELEMPANG MERAH MALAYSIA.. satu seni silat yg amat berbeza dgn silat lain, silat yg tidak mempunyai bunga, dan permainannya adalah permainan "realfight" mungkin anda diluar sana cakap bahawa

penulis blog ini hanya mahu mempromote kan silat dia tp sebenarnya anda silap.. bkn mempromote tp menyampaikan ilmu.. sebab ramai diantara anda yg beranggapan bila silat sahaja menari.. sebenarnya silat tidak menari sebab itulah silat SELEMPANG MERAH INI hendak menukar perspektif masyarakat bahawa silat ini lembut... silat asalanya tidak lembut, jikalau difikirkan adakah nenek moyang kita dahulu mempertahankan tanah air kita dgn menari2?? adakah pahlawan seperti tuk janggut, datuk maharajalela, hang tuah dan ramai lagi adakah mereka juga membuka bunga2 tarian semasa berhadapan dgn musuh?? semestinya tidak.. mungkin ramai diluar sana mengatakan ala watpe belajar silat zaman skang orang guna pistol.. persoalannya adakah meraka mempunyai pistol?? dan kalo kita kaji semula pada zaman komunis dimana kiayi panglima salleh dan tentera selempang merah menentang komunis hanya menggunakan pedang, parang panjang serta kayu rotan sedang komunis lengkap bersenjata api..

dan kiayi panglima salleh dan juga tenteranya memperoleh kemenangan menentang komunis...


jadi marilah wahai kawan2 serta remaja2 semua carilah ilmu mempertahankan diri seperti "PERTUBUHAN SENI SILAT KUNTAU SELEMPANG MERAH MALAYSIA" kerana silat ini begitu mudah dipelajari dalam masa 3 jam berlatih anda sudah boleh berhadapan dengan musuh walaupun usuh itu bersenjata..


sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi saya:

-MUHAMMAD AIZAT BIN ZULKIPLI

-017-3471564...

-PANTAI DALAM..

No comments:

Post a Comment