Saturday, November 24, 2012

result sem 3 :)

alhamdulillah ....
finally apa yg dihajatkan sebelum nie tercapai juga ... omey dapat gak tunaikan janji mey at ibu nak bg dekan sem 3 nie , n alhamdulillah .. SAYA DEKAN !!! hehehee ... x kurang hebatnya aizat , pointer dia pun menaik .. aizat dapat 3.06 .. wahhh , dah dapat capai 3 pointer n above .. proud of u syg ..

ktorg akan register balik pada 28 nov nie .. n both of we dah bertekad nak study dari awal (insyaAllah) supaya lebih maju nnt :)


doakan kami ye .. ok then ...   ASSALAMUALAIKUM :)

Tuesday, October 23, 2012

ujian dari Allah..

haaaa.. niela yg jadi mase exam aritue apabila aku kene sesak nafas selama 2 hari.. g klinik doktor bg aku nie.. hahahaha

Tuesday, October 9, 2012

mood exam..

wahhhh stresss beb.. ble nak exam nie.. maklum ar aku nie jenis ske study last minit.. hahaha.... so far skunk alhamdulillah.. dah 3 paper dah.. paper BEL, CTU n Macroeconomic....

huh.. tinggal ag 2 paper.. management and costing... usaha2... kalo x nnt mak mertua gantung kat kipas... hahahha....

*goodluck kepada sume yg amik exam.. kepada Omey jgak... kite target DEKAN sem nie.. huhuhu...

Tuesday, September 25, 2012

pemuda meminta izin unuk berzina dari bakal bapa mertua

Suatu hari pasangan kekasih ni nak kuar dating. Setibanya si pakwe di hadapan rumah makwenya… 

Gadis : Masuklah dulu, jumpa dengan ayah saya.
*
Teruna : Boleh ke?*

Gadis : Masuk je lah, saya nak bersiap

Menyusup masuk si teruna melalui pintu utama. Pintu yang siap terbuka mengalukan-alukan kedatangan si Teruna.

*
Teruna : Assalamualaikum.*

Bapa Gadis : Waalaikumusalam.

Melihat pada lantangnya suara bapa si gadis, terus si teruna kaku membatu. Lantas si gadis menarik tangan si teruna menyedarkan dari lamunan itu.

Gadis : Mari, duduk kat kerusi
*
Teruna : Eh..*

Setelah tangan dihulur dan salam bertaut, duduklah si teruna di kerusi hampir menghadap bapa si gadis. Hanya surat khabar yang menjadi tabir antara mereka.

Bapa Gadis : Nak jalan kemana hari ni?
*
Teruna : Bandar je pak cik, dia nak carik barang katanya. Barang apa tak taulah saya*

Bapa Gadis : Oh..
*
Teruna : ??*

Hampir 5 minit senyap tanpa suara. Dan ibu si gadis keluar dari tabir ruang utama dan ruang belakang membawa air serta biskut kering. Si teruna senyum kelat.

Ibu Gadis : Minum la ni sikit. Kamu sudah sarapan?
*
Teruna : Ehh. Sudah cik. Terima kasih.*

Ibu Gadis : Kamu ni malu-malu pula dengan kami.
*
Teruna : Segan cik. Hehe*

Bapa Gadis : Bila kamu nak hantar rombongan?

Ibu Gadis : Eh. Apa ayahnya ni?
*
Teruna : Ehh. Duit takde lagi. Hehe*
Bapa Gadis : Kamu bawa anak kami kehulu-kehilir. Apa orang kata nanti?
*
Teruna : (Eh. Malu ngan orang ke malu ngan Allah, lagi takut orang kata dari Allah yang menghukum) Kami naik kereta je cik, tak de la nampak berkepit sangat. Boleh saya tanya cik sikit*
Bapa Gadis : Boleh takde masalah
*
Teruna : Pakcik ngan makcik nak letak wang hantaran berapa ye?*
Bapa Gadis : Kalau boleh 20 ribu

Ibu Gadis : Ehh. Tak kisah la, tapi kalau boleh makcik nak lebih tinggi sikit dari orang sebelah ni
*
Teruna : Berapa tu mak cik?*
Ibu Gadis : Dalam 25 ribu ke atas dan dulang 25 ke atas pihak lelaki
*
Teruna : (Amboi, ko melantak dulang ke ape? Wuhaa.. 25 ribu. Mana nak dapat? Aduh..) Tingginya mak cik, tak boleh rendah lagi ke?*

Bapa Gadis : Itu nasib kamu la, kamu yang nak kat anak kami. Lagipun dialah satu-satunya anak perempuan kami, kene lah market sikit. Nak grand-grand camtu.

Si teruna hampir hilang akal apabila disebutkan harga si gadis itu. Dan si teruna cuba berbincang untuk merendahkan harga si gadis.
*
Teruna : Erm.. Kenapa anak pak cik tak pakai tudung?*

Bapa Gadis : Itu kenalah tanya maknya
*
Teruna : (Ehh. Boleh pas-pas pulak dah)*

Ibu Gadis : Ehh. Awak lah. Apa pulak saya. Awak yang sepatutnya didik anak

Bapa Gadis : Saya kan kerja. Mana ada masa
*
Teruna : (Pulak dah, gaduh nanti) Ehh-ehh. Makcik pakcik. Kita lupakan dulu soalan tadi sebab kalau ikut makcik pun tak tutup kepala jugak. Maksudnya lebih kurang jugaklah. Nak tanya lagi, anak pak cik pandai masak tak?*

Bapa Gadis : hmm.. haram. Tau-tau bangun tido pukul 12 lebih, bukan bangun pagi dah tu. Bangun tengahari. Terus makan tengahari.

Ibu Gadis : Apa la ayahnya, orang ni nak buat anak kita bini, dia cerita buruk-buruk pulak.

Bapa Gadis : Maknya pun sama suka bangun lambat juga.

Ibu Gadis : Abahnya!
*
Teruna : (kah kah kah.. bengong. Camtu pun nak cerita) Hehe.. Okeh. Soalan lagi. Boleh tak dia baca quran?*

Ibu Gadis : Boleh sikit-sikit kot
*
Teruna : Kali terakhir bila?*

Ibu Gadis : Err. Darjah 1 agaknya.
*
Teruna : hmm..*

Ibu Gadis : Kenapa?
*
Teruna : Takda apa makcik. Soalan cepumas. Dia solat tak?*

Bapa Gadis : Apa motif kamu tanya semua ni. Dia kan selalu ikut kamu. Kamu tau la.
*
Teruna : Kalau kat luar saya ajak dia solat, dia cakap datang bulan. Hari-hari datang bulan. Dia tau solat atau tak?*

Hampir terkedu si bapa dan si ibu. Dan pada raut wajah mereka berdua terdapat tanda-tanda kemerah-merahan menahan amarah.

*
Teruna : Boleh saya sambung lagi. Dia tak reti masak, tak reti solat, tak reti mengaji, tak reti nak tutup aurat sebelum dia jadi bini saya lagi. Dosa-dosa dia terang-terang pegi kat makcik ngan pakcik. Lagipun tak berbaloi harga 25 ribu untuk dia. Lainlah dia ni ‘hafizah’, 30 juzuk dalam kepala, bertutup litup habis dari bawah sampai ke atas dan tau jaga batas, haa.. itu barulah berbaloi 100 ribu pun saya sanggup bayar. Tapi orang macam tu kalau kahwin mereka memilih untuk serendah-rendah mahar. Sebab sebaik-baik perkahwinan adalah serendah-rendah mahar. Mata bapa si gadis direnung tajam oleh mata ibu si gadis. Keduanya senyap tanpa suara. Ketiga mereka menundukkan kepala. Lumrah adat untuk menjadikan anak perempuan untuk dijadikan objek pemuas nafsu hati menunjukkan kekayaan serta bermegah-megah dengan apa yang ada. Terutamanya pada majlis perkahwinan. Adat mengatasi agama. Dibiarkan anak perempuan dihias dan dibuat pertunjukkan di khalayak ramai. Sedang pada waktu itu akad telah dilafaz si suami, dan segala dosa anak perempuan sudah mula ditanggung oleh si suami. Amatlah rugi. Mahar berpuluh ribu dibayar pada isteri dan sepatutnya hanya si suami seorang yang berhak melihat, tetapi pada hari pertama perkahwinan iaitu semasa persandingan sahaja berpuluh ribu mata yang melihat si isteri. Seolah-olah si suami membayar mahar untuk mereka sekali.*

Bapa Gadis : Tapi kan. Pakcik nak anak pakcik rasa sekali. Benda seperti tu kan sekali seumur hidup.
*
Teruna : Pakcik nak anak pakcik rasa ke pakcik yang rasa grand?*

Ibu Gadis : Tentulah kami berdua pun turut gembira.
*
Teruna : Ye ke? Pakcik, makcik, saya bukan apa. Sekarang dosa anak pakcik, pakcik yang tanggung. Esok lusa lepas akad nikah terus dosa dia saya yang tanggung. Pastu pakcik nak buat bersanding pulak. Setiap mata yang memandang saya akan dapat dosa. Lagilah saya berdosa sangat-sangat.*

Ibu si gadis segera mengambil langkah mudah dengan menarik diri daripada perbualan itu. Si ibu tahu, si teruna bercakap menggunakan fakta islam. Dan tidak mungkin ibu si gadis dapat melawan kata si teruna itu.

Bapa Gadis : Kau memandai pulak nak cakap agama ngan kami.
*
Teruna : Ehh. Maaflah pakcik. Bukan saya nak cakap pasal agama. Tapi itulah hakikat sebenar. Kita terlalu pandang pada adat sampai lupa agama.*

Bapa Gadis : Camni lah. Kamu sediakan 25 ribu, ngan 31 dulang. Kalau takde, kamu tak boleh kahwin ngan anak aku!
*
Teruna : Lama lagilah camtu. Dalam umur saya 30 lebih, baru dapat masuk meminang. Kalau camtu pakcik, ‘izinkan saya berzina ngan anak pakcik’?*

Bapa Gadis : Hoi! Kau dah melampau, ko baik-baik sikit cakap tu. Jangan main sedap mulut je.

*Teruna *: Dengar dulu penjelasan saya pakcik. Pakcik tau tak apa sebab orang berzina dan banyak anak luar nikah? Sebab benda ni lah pakcik. Selalunya ibu bapa perempuan yang meletakkan berpuluh ribu ringgit sampaikan pihak lelaki terpaksa menangguh hasrat untuk berkahwin. Tetapi cinta dan nafsu kalau tidak diiringkan dengan betul, syaitan yang jadi pihak ketiga untuk menyesatkan manusia. Akhirnya mereka mengambil jalan pintas memuaskan nafsu serakah dengan berzina. Mula-mula memang ringan-ringan dahulu pakcik, pegang-pegang tangan, peluk-peluk, pegang pinggul, dan sebagainya. Tapi lama-lama jadi berat-berat. Yang berat-berat tu pakcik sendiri pun boleh bayangkan.

Bapa Gadis : Apa kaitan kamu nak berzina pula

*Teruna : *Ye lah. Dah pakcik tak bagi kami kahwin sekarang, biar ada duit dulu baru boleh kahwin. kami nak lepaskan nafsu camna pakcik? Tiap hari saya tengok dia, dia tengok saya. Susah pakcik. Nafsu. Sebab tu saya dengan rendah hati minta izin pada pakcik untuk berzina ngan anak pakcik. Apa yang penting pakcik tahu yang saya dan dia nak berzina. Sebab rata-rata orang yang berzina ni ibu bapa tak tau. Nampak je biasa-biasa sedangkan da berzina. Err.. berzina bukan sahaja yang ehem-ehem je. Ada yang zina-zina ringan. Tapi sebab ringan tu yang akan jadi berat.

Bapa Gadis : Hmm.. Kamu ni peliklah. Nasib baik pakcik cool je. Kalau orang lain, da lama angkat parang. Tapi kalau takde duit, camna kamu nak bagi dia makan
*
Teruna : Hehe.. Pakcik. Pakcik lupakah dengan apa yang telah Allah bagitau?*

“Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurniaNya kerana Allah Maha Luas (rahmatNya dan limpah kurniaNya), lagi Maha Mengetahui.” (an Nur 32). Takkan la kita tak yakin dengan apa yang Allah janjikan. Lagipun pakcik, kalau makan dan minum tu insyaAllah, berdaya lagi untuk saya beri pada dia. Tempat tinggal tu kita boleh bincang lagi. Kalau benda ni boleh menghalang kami dari melakukan perkara dosa dan sia-sia. Baiklah disegerakan. Pakcik pun tak mau perkara-perkara tak elok kan.

Senyap tanpa kata bapa si gadis, merenung kata-kata si teruna. Segera bapa si gadis memikirkan cara untuk mematahkan kata-kata si teruna. Dan bapa si gadis mendapat akal.

Bapa Gadis : Kamu tau la zaman sekarang ni. Kalau ikut cara kamu tu. Mungkin kamu tak suka dengan persandingan, pakcik boleh terima. Tapi kamu kena la ambil kira apa orang lain yang akan kata. Tau-tau orang akan mengata anak aku kena tangkap basah dan kena nikah paksa dengan kamu. Mana nak letak muka ni.
*
Teruna : Bagus juga cadangan pakcik tu. Kena tangkap basah 2 ribu je denda. Kat Malaysia takde hudud, dan kalau untung. Boleh nikah masa tu jugak. Bagus-bagus.*

Bapa Gadis : Serius lah sikit.
*
Teruna* : Betul dah tu pakcik. Hehe. Tapi pakcik, saya tak kata pun takde walimatul urus. Sedang walimatul urus itu perlu untuk hebahkan yang anak-anak dah kahwin. itu cara islam. Ok. Tapi yang tak oknya, bersanding tu hahh. Kesian saya pakcik, saya seorang bayar mahar untuk anak pakcik, orang lain pun dapat tengok. Siap kalau berhias secara berlebihan dan orang lain yang lihat menaikkan nafsu syahwat mereka, saya yang berdosa pakcik. Saya yang tanggung dosa dia. insyaAllah pakcik. Kita bukan nak buat apa pakcik. Syariat memang camtu. Maha baiknya Allah sebab jaga kita selama ini, tapi benda remeh-temeh camni pun kita masih pandang ringan dan kita tak menjaga apa yang telah Allah janjikan. Susah lah camtu pakcik. Maaflah kalau ada kata saya yang membuat pakcik kurang senang dengan saya. Segala-galanya kita serah pada Allah, kita merancang je.

Azan zohor berkumandang, jaraknya tidak sampai 10 dari surau berdekatan rumah si gadis. Si teruna memohon untuk ke surau dan mengajak bapa si gadis untuk pergi bersama. Namun ajakan ditolak dengan lembut. Lantas memberi salam dan memohon untuk keluar. Di birai tingkap bapa si gadis melihat si teruna mengeluarkan kopiah dari poketnya dan segera di pakainya. Masuk ke dalam kereta dan hilang dari penglihatan bapa si gadis tadi. Sedang si gadis yang sedari tadi berdiri di balik tirai bersama ibunya menitiskan air mata mendengar luahan kata-kata si teruna terhadap ayahnya. Tudung pemberian si teruna sebagai hadiah pada hari jadinya yang lepas digenggam erat. Ibu si gadis juga menitiskan air mata melihat pada kelakuan anaknya. Segera ibu dan si gadis ke ruang tamu menghadap ayahnya.

Ibu Gadis : Apa yang budak tu kata betul. Kita ni tak beratkan pada agama selama ni. Kita sambil lewa abahnya.

Bapa Gadis : Hmm.. ntahlah, tak tahulah saya. Keras betul budak tu kata tadi. Satu-satu kena. Dia pesan tadi, suruh bersiap, lepas zohor dia amik kamu.
*
Gadis : Takde mood nak pegi la ayah. Ntah..*

Si gadis terus mencapai telefon bimbitnya dan menaip mesej.
*
Si teruna yang selesai mengambil wuduk tersenyum apabila membaca mesej yang baru sahaja diterima daripada si gadis*
“Andai Allah telah memilih dirimu untukku,
aku redha dan akan terus bersama mu,
aku juga akan terus pada agama yang ada padamu.”

“ : )”

“Petang ni takde mood nak keluar, sorry. Dan minggu depan ayah suruh hantar rombongan."

Sunday, April 29, 2012

maximum ..

ape yg maximumnye nie ..??? heheheh


huhu .. kebosanan telah melanda at diri nie tahap maximum !!!  ..  -.-'

alhamdulillah *_^

alhamdulillah ..

27/4/2012 merupakan tarikh keluarnya result uitm .. kami skang sem 2 ..

excited punya pasal malam tu tunggu gak sampai kol 2 pagi .. coz akak kata result ley bkk at email kol 2 pagi , so tunggu jelah .. tunggu punya tunggu , toilet un dah jd teman setia time uh , asyik2 kuar masuk toilet jeh .. adehhh , gementar punya pasal ^^'' .. last2 , kol 2.20 check at email tp xde lg result .. time uh plak ujan + nan kilatnye .. so , xley la tggu , kang xpasal2 bye2 plak lappy nie .. so , conclusionnye tdo jeh la ..

So , bangun pagi dlm kol 6 lbeyh , then cam bese rutin harian .. siapkan air adik nak minum n bekalkan adik air utk bwk g skola lg .. then selesai sume tuh , fhm2 je la .. of course solat subuh .. after solat , fuhh debaran hati nie makin terasa .. menggigil gak la tgn nie time nak amik lappy .. tros on then bkk email .. baca bismillah byk2 then dup dap dup dap bkk result .. fuhhhhhh -.-' , alangkah leganya bila bkk email n tgk result , saya dapat 3.47 (lg 0.03 nak dpt dekan)..tp rezeki ALLAH nk bg tahap situ , kita terima nan redha coz itu usaha kita sendiri .. ALHAMDULILLAH , bersyukur sgt2 .. ape lg , gerakkan akak at sbelah yg gah lena tdo , akak bgn n say congratz then akak suh call ibu n bgtau babah .. tros la call ibu , menangis gembira .. call2 , ibu tros kata 'ha, ibu tau anak ibu ley buat .. camne best kan bila kita usaha ada hasilnya .. thank you so much omey , cam uh la anak ibu' .. dgr jeh ayat tu dr mulut ibu , teresak2 lg omey nangis .. huhu ^^'' ..

tggu plak babah balik dr hantar adik g skola , adehh lambat plak babah pagi tu .. rupanya2 , lambat sebab tggu g beli roti canai , hahahah .. babah dah kunci gate luar , omey dah tggu at pintu dlm umah .. memberikan senyuman at babah n first ayat mey ckp at babah is ' HYE BABAH ' while senyum .. babah kata , 'ha , npe ,,?? result dah kuar ke ..?? ' .. omey un ckp la dah .. babah tnye dpt bpe , mey un hehehe senyum n ckp mey dpt 3.47 .. babah tergamam mula2 , then babah g at lappy mey n tgk .. ape lg , senyum memanjang la .. heheh , n satu kejutan , babah kata t yuran babah belanja .. wahhh , melonjak gembira hati mey nie .. thanks babah :* .. fuhh , syukur at ilahi .. alhamdulillah ..

then , call aizat n kata la result mey at die .. aizat suh tolong cekkan utk die at email .. so , mey un cek la kan .. bkk2 , ALHAMDULILLAH , aizat dpt 2.64 .. satu peningkatan yg sgt bagus .. proud of u by .. kitorang berdua menunjukkan prestasi yg cemerlang sem 2 nie .. INSYAALLAH , sem 3 nie nk aim spaye dpt DEKAN .. nk rse n dapat gelaran DEAN'S list .. n xlpe gak sem2 yg seterusnya .. pape pun mey nak ucapkan congratz to aizat ..

dah xsabar nk masuk belajar balik nie .. hope sume berjalan nan lancar n diberikan kesenangan n ketenangan dlm menimba ilmu nnt .. insyaAllah , doakan kami ye ..  *_^

SMILE =)

Saturday, April 21, 2012

12.55 a.m .. 21/4/12

i'm still waiting but there's no clues  ..

Tuesday, April 17, 2012

aizat


moga cepat sembuh ye muhammad aizat bin zulkipli ....
risau saya dibuatnye .. jgn angkat benda2 berat dlu ye , t lagi terok tgn tu ..

aizat an kuat ..

SMILE =)

sebenarnya ..........

jujur saya bukan seorang yang senang ungkapkan ayat 'saya cintakan awak' .. bila btol2 pasti n yakin akan perasaan tu , baru kata2 tu akn diungkapkan .. 






SMILE =)

Sunday, April 15, 2012

idea oh idea ..

hurmmm , nak cte ape ye ..?? pak buncit tu suh update blog , t bila x update kang apa plak katanya t .. huhuhu .. seriously xtau nak cte ape .. idea oh idea , meh la cnie ..

owh ye , nak cte sal adik omey la at cnie .. 2 ary lepas bersamaan 13/4/2012 , adik mmg dah ade appointment nan doktor .. ary jumaat admitted n ary sabtu pagi operation akan dilakukan .. pagi jumaat tu , adik kne la check nan doktor n amik darah .. huhu , cian gak la at adik .. ye la , kne inject an sakit lagi2 nak amik darah .. adoiiii , tp adik saya mmg kuat orgnye .. bangga la jd kakak die .. umur die 12 tahun n tahun nie adik akan menduduki UPSR , i wish u gud luck ye mok .. hehehehe ..

berbalik pada cte td , after selesai nan check up uh sume , adik ditempatkan di wad tgkt 5B bk 23 .. so , turn saya utk jaga adik la petang tu coz ibu nak balik kejap .. nak rehat + g klinik , ibu un x sihat gak time tu .. cian at ibu , g check dapat tau ibu diserang gastrik .. so , semasa saya jaga adik at hospital , seorang doktor lelaki muda dtg utk melihat n check keadaan adik .. doktor tu bg la briefing sal operation tu nnt , camne rsenye , bpe lama n sempat gak la buat lawak .. senang jeh nan doktor tu , then doktor check la pernafasan adik gne ape tah namanya tu (hewhewhew) ^^''    , dia dapati jantung adik berbunyi .. means mmg la jantung berbunyi tp ada bunyi lain at jantung adik .. adoiii , berderau gak la saya time tu .. doktor tu tnye la at adik penah pengsan ke , sesak nafas smpi biru bdn ke tp adik kata xpenah plak jd camtu .. alhamdulillah la .. adik takut la kan , tp doktor tu kata xyah takut la .. then doktor tu un berlalu pergi meninggalkan adik n saya di katil hosp tu ..xlama kemudian doktor yg sama tu kembali lg , die nak check jantung adik lagi skali , so biarkan jeh la .. die kata at saya yg t die akan berbincang nan doktor ENT (tonsil) psl bunyi di jantung adik tu .. kami un okay jeh la .. so , lepas kepenatan saya n adik un merehatkan diri .. tidur la ape lg an an .. heheh ..

dalam kol 5.30 petang , seorang lg doktor lelaki yg muda datang utk melihat keadaan adik .. sempat la kami berborak pasal adik while adik still gah tidur .. peramah jugak orgnye n xjemu2 melemparkan senyuman .. wahhhh .. then , doktor uh un kejutkan la adik dgn memanggil nama adik .. adik bangun la ape lagi , lantas doktor tu kata die nak check pernafasan adik .. doktor uh un kata yup mmg ada bunyi .. doktor uh un pantas memberikan kata putus supaya esok pembedahan tonsil adik dibatalkan disebabkan takut ada gangguan drpd jantung adik .. coz adik akan dibius whole body .. doktor uh kata boley nak teruskan tp if adik ada masalah jantung ke nnt lepas operate susah nak kejutkan adik .. hurmm , saya faham la mksud doktor tu .. kemungkinan koma .. huhu , sedey teramat .. tp mst la kne kuat an coz depan adik .. adik xtau pape un juz adik risau ckit laa pasal keadaan die .. doktor uh suh adik wat appointment nan doktor pakar jantung kanak2 lg 2 minggu n if xde sebarang masalah operation tonsil akn dijalankan lagi sebulan .. selepas doktor tu berlalu pergi , saya dgn pantas call ibu n tnye ibu at mne coz if x malam tu ibu jaga adik at hosp .. 15 minit kemudian ibu n babah smpai .. adik boley la balik .. nurse un datang utk cabut jarum at tgn adik n ibu nan babah un tnye sedikit sebanyak sal adik at nurse tu ..

so , i hope adik xde la pape masalah at jantung .. coz sebelum nie adik xde pun mengadu sakit pape selain drpd sakit tonsil jeh .. hurmm , xde pape la tu .. adik an kuat an an .. insyaAllah .. love u adik , sangat ..!! k la , smpai sini jeh la dlu ye ctenye .. insyaAllah t update lg ye .. pak cik buncit tu x update2 un blog nie an .. haihhh ..

lastly , saya nak jadi doktor la kalo cmnie .. t ley la tolong org ramai .. saya nie pantang ckit kalo org sakit2 nie , t kne la bebel free dr saya .. hehehe , keluarga saya un tau dah cmne rsenye kne bebel free nie .. hehehe .. tp tu la , skang nie dah nk masuk sem 3 course business management .. camne tu nk jd doktor , aihh .. hahah ..

                                                                                                                          sincerely ,
                                                                                                                             me ...

SMILE =)

Saturday, April 14, 2012

shocked ^^''

huhu .. TERKEJUT !!!!!
suratan atau kebetulan ..??????

ceritanye camnie , setelah sekian lama berkawan dengan seseorang nie xsilap saya since akhir 2010 till now .. seorang wanita ..wanita tu yg add saya at fb .. N BARU HARI NIE , TARIKH 14/4/2012 PADA PUKUL 5.56 p.m saya nak delete some of frenz at fb tu then nampak la nama 'die' , so bukak la wall die .. MEMANG TERKEJUT BILA BUKAK PIC DIE COZ SAYA KENAL DGN WANITA ITU ... siapakah gerangan org itu ..??????  hurmmmm , yup die adalah org yg penah bertakhta di hati aizat n telah pun menyakitkan hati aizat .. WHAT ..????????? sangat2 tidak sangka bhw saya penah mengenali 'die' ..

selepas saya couple nan aizat , aizat cerita sume sal diri aizat at saya spaye t xde la salah phm antara kami an .. so far , hubungan kami baik2 sahaja .. alhamdulillah .. aizat penah cerita psl wanita tu at saya n saya faham ape yg aizat rasa .. n saya gak dapat tau yg 'die' extend study , so sem 3 nie akan adalah 'die' itu kembali n boley jadikan yg aizat n si 'die' boley satu class .. hurmmm , tadi tgk pic 'die' n nampak la pic aizat , 'die' , n kwn2 yg lain .. hurmm , ceria jeh muka aizat time tu .. sejuk jeh hati tgk tp tipula kalo saya kata ''xjeles' kan .. hurmm , mmg saya nak aizat bahagia .. ntahla , n dapat tau gak td bahawa DATE OF BIRTH kami sama .. WHAT ..??? xsangka sgt2 , saya n 'die' un wish bday masing2 tanpa ada syak wasangka till today yg baru dapat tau siapakah owg disebalik nama di fb tu .. SAKIT !!

jujur , wanita itu sgt cantik ... jeles jugak tengok an an .. huhuhuhu .. 'die' gak rapat nan kwn2 aizat .. saya rasa cam saya nie plak penyebok , huh bercelaru laaaaaa .. perasaan saya skang : cdeyh , mara .. ntah , xtau la npe rse camnie .. hoho .. utk pengetahuan 'die' dah ade bf .. huhu .. hope lepas nie bila masuk sem 3 , hubungan saya nan aizat xde sebarang masalah la ye .. huhu , insyaAllah ..  past is past .. hope xde la t nak balas apa2 ke setelah ape yg mereka lalui kan .. saya jugak berdoa spaye dorg kwn cam bese tanpa ada dendam di hati ..

huhu , new experience starting when semester 3 start .. 6 june 2012 .. wahhh , nak lihat apa akn berlaku t .. huhuhu , semacam jeh bunyinye .. yeee x .. hahahah , dun worry coz all gonna be fine ..

kepercayaan n kejujuran antara satu sama lain tu yg mengukuhkan sesebuah perhubungan .. =)

                                                                                                                                     sincerely ,
                                                                                                                                      me .. SMILE =)

Wednesday, February 1, 2012

i'm sorry ...

sorry for everything ..

Sunday, January 15, 2012

InsyaAllah

insyaAllah awak merupakan yg terbaik ..
yg pertama n yg terakhir .. ajal pertemuan semua ditetapkan ilahi ..
jika kita ditakdirkan bersama , sejauh mana kita pergi akn bersama juga ..
thanks for everything ya , saya sayang awak sgt2 ..

SMILE =)

Tuesday, January 10, 2012

=)

dunno y but i think now kite cam jauh jeh .. tegur ckit2  , kkdang rse cdey plak .. huhu =( ..
myb i dunno how to treat u nicely , i'm so sorry if there have any mistakes from me ya .. juz wanna u to know tht i miss you .. myb coz demam n emosi xstabil la kot .. heee

SMILE =)